Het allerleukste Tourspel tijdens de Tour de France!!

Uitnodiging voor 'Hét Tourspel' 2016

Ossendrecht, 2 juni 2016  

 

BESTE TOUR DE FRANCE-LIEFHEBBERS

Nog exact 1 maand en dan gaat ie weer van start:

LA GRANDE BOUCLE oftewel LE TOUR DE FRANCE................... Editie 2016!!

 

Alle ogen zijn op 2 juli gericht op Noord-West Frankrijk. Bij de Mont Saint Michel zullen de renners hun opwachting maken voor alweer de 103e editie van het mooiste wielerevenement van het jaar.

  

Net als vorig jaar kunnen de deelnemers Hét Tourspel van West-Brabant op 2 manieren volgen:

- Via de website www.hettourspelvanwestbrabant.nl, daarnaast

- Per mail zal iedereen op de hoogte blijven.

Want zoveel mensen, zoveel wensen.

 

En Felix wil iedereen het in de 3 leukste weken van het jaar picobello naar de zin maken. Het gaat weer een leuk feestje worden.

 

Het mailadres is net als afgelopen jaar: hettourspelvanwestbrabant@ziggo.nl. En er kan ook contact gezocht worden met Felix via deze website middels ‘Contact met Felix’, waarmee je reacties direct naar Felix stuurt. En als je iets kwijt wilt wat iedereen mag/moet lezen, dan kun je uiteraard iets in het ‘Gastenboek’ schrijven.

 

Mocht je nog niet begonnen zijn, dan is dit eigenlijk toch wel het startschot om met je voorbereidingen te beginnen. De Giro zit er al weer een paar dagen op (jammer van Kruijswijk zeg!!) en we gaan nu richting het Criterium du Dauphiné, daarna de Ronde van Zwitserland en aansluitend de nationale kampioenschappen. Felix zal jullie de komende weken op de hoogte proberen te houden van het voorlopig deelnemersveld.

 

Alle informatie over ‘Hét Tourspel van West-Brabant’ 2016 vinden jullie hier.

 

Dit jaar geen proloog net als vorig jaar in Utrecht, maar een rit in lijn van 188 kilometer van de Mont Saint Michel naar Utah Beach. De plaats waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog als eerste aan land kwamen in 1944. Het is glooiend terrein, maar of dit de sprinters wat uitmaakt.......... Bij etappe 2 zit het venijn in de staart met een kuitenbijter van 14%.

En zo dalen we naar het zuiden richting Centraal Massief. Bij Etappe 6 zitten we dan al aan de voet van de Pyreneeën. En in etappe 7 begint het klimwerk. We bedwingen onder andere De Tourmalet, Col d'Aspin, De Peyresourde , Pla de Beret en komen in etappe 9 aan in Andorra Arcalis; dik 1.900 meter hoog.

Dan ff rusten en weer door.

Op naar de Provence en daar is op Quatorze Juilliet de Mont Ventoux de scherprechter. Dan ff een tijdritje van 37 kilometer en weer verder. Op naar de Jura waar ook 2 etappes zitten. De Grand Colombier is daar 2 keer in de route opgenomen.

 

En zijn we er dan..... nee hoor; de sprinters mogen zich dan weer mengen om de loodzware 3e week in te gaan. Nog flink wat bergen in de Alpen en ook nog een klimtijdrit van 17 kilometer. Op de zaterdagavond kunnen de renners geen bergen meer zien en wordt van Morzine naar Chantilly gevlogen waar op zondag 24 juli de laatste etappe naar de Champs Elyssees op het programma staat.

 

Wij gaan weer lekker met zijn allen Hét Tourspel van West-Brabant te spelen: dit jaar editie 38.

 

Net als vorig jaar helaas weer geen Team Roompot; die Prudhomme snapt er ook niks van hè.........

Dus Sjoerd, sta je weer wel aan het vertrek bij Hét Tourspel van West-Brabant?

 

Wel in koers komen: Team Lotto.nl-Jumbo (met Kelderman en Gesink) en het half Nederlandse team en niet meer in het peloton weg te denken ploeg van Ivan Speekenbrink: Giant-Alpecin (met Degenkolb en Tom Dumoulin) aan het vertrek.

 

Chris Froompie won in 2015. dit jaar nog niet zoveel gezien van de 31 jarige Brit. Gaat ie zich zelf opvolgen?

Maar ook Nairo Quintana gaat vol voor de winst!!

 

Bij het ter perse gaan van deze uitnodiging was nog niet echt duidelijk wie wel en niet gaan starten, maar daar zal de komende weken wel meer duidelijkheid in komen.

 

En wie is in Hét Tourspel van West-Brabant de te kloppen man dit jaar: Dat is Coen Pijpers, dé winnaar van 2015 en zeker gebrand om ook de editie van 2016 op zijn naam te zetten.  En Coen is een crack; inmiddels al vele jaren deelnemer in ons midden en geef hem geen ruimte, want hij demareert zo weg hoor!! Jullie zijn dus gewaarschuwd. 

  

Vorig jaar stapten een recorddeelname van 90 deelnemers op om mee te doen aan dit inmiddels vermaarde spel. Hoeveel deelnemers krijgen we dit jaar aan het vertrek? Het zou mooi zijn als we een keertje de legendarisch 100 zouden behalen.

 

Rest Felix niets meer dan jullie heel veel succes te wensen met de voorbereidingen en het invullen van jullie keurkorps.

 

À bientottekes!!

 

Felix